5 ani Pe Argeș în Jos

Pe Argeș în Jos, pe un mal frumos… iată-ne ajunși la cea de-a 5-a ediție care ne confirmă dacă mai era nevoie că sportul aduce oamenii împreună și le pune un zâmbet pe față indiferent că afară e frig, că ne doare vreun genunchi sau că ceasul nu urmează planul făcut acasă.

Ne bucură tare mult că acum 6 ani, într-un grup de 3 prieteni a apărut ideea năstrușnică de a organiza un concurs de alergare la Pitești. Singura noastră grijă din momentul aprinderii beculețului era să găsim un nume potrivit, care din fericire a apărut. Au urmat vreo două săptămâni în care evenimentul creat într-o doară pe Facebook a crescut ca un bulgăre de zăpadă (deși niciodată nu a nins la P.A.I.J.), fapt ce ne-a scos puțin din zona de confort. Am încropit medalii, diplome, câteva premii, am găsit un sistem audio, am făcut rost de bandă pentru marcaj, ba chiar am luat și autorizație de la Primărie căci bulgărele ajunsese măricel. Văzusem noi cum stă treaba pe la alte concursuri pe unde alergaserăm. Ne-am trezit cu mult înainte să răsară soarele, am marcat aproximativ același traseu ca și astăzi, am împărțit numerele de concurs, am zis câteva vorbe și am dat startul primei ediții a Semimaraton Pe Argeș în Jos. Seara am picat rupți de oboseală, dar ieșise minunat. Și pentru noi, și pentru cei care alergaseră și care la final ne-au strâns mâna.

A urmat categoric și a doua ediție, și a treia, și a patra și iată-ne ajunși azi la cea de-a 5-a. Multe din cele enumerate mai sus au fost valabile și astăzi. Evident că am mai crescut, ne-am maturizat și am învațat multe, am învățat ce e apreciat și ce mai scârțâie, am mai schimbat pe ici, pe colo, am devenit o echipă bine sudată care astăzi a performat aș zice impecabil și trebuie să le adresez un mare MULȚUMESC! tuturor celor implicați.

S-au mai schimbat unele aspecte, dar a rămas ce era mai important, scopul pe care acest eveniment l-a avut și îl are încă de când era doar o idee – promovarea mișcării ca stil de viață, dorința de a încuraja oamenii simpli să iasă din casă și să facă sport ca și activitate de rutină. Evident că pot face asta și în particular, dar parcă e frumos ca din când în când să ne adunăm și să ne bucurăm împreună. Nu-i așa?

 

WhatsApp Image 2019-12-16 at 08.28.12.jpeg

79303692_10219437727230313_8302315505658626048_o

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s