Detalii Triatlon Invictus “Pe Argeș în Jos” 2017

Data eveniment: 29.04.2017

Locul de start: Bazinul Olimpic Pitești, Strada Costache Negri nr. 3

 

Programul zilei de 29 aprilie:

  • ora 8:00 – validare inscrieri, semnarea declaratiei pe propria raspundere si primirea numerelor de concurs. Va rugam sa veniti din timp pentru a evita aglomeratia.
  • ora 9:00 – deschiderea zonei de tranzitie si lasarea bicicletei. Pentru a intra in zona de tranzitie va trebui sa prezentati numarul de concurs si sa aveti pe cap casca de protectie pentru ciclism.
  • ora  9:30 – start triatlon si duatlon copii
  • ora 10:00 – inchiderea zonei de tranzitie. Dupa aceasta ora nu veti mai putea intra in zona.
  • ora 10:00 – sedinta tehnica, prezentarea traseului
  • ora  10:30 – start triatlon individual/stafeta, duatlon individual/stafeta, cros

 

Probe:

– Triatlonul copiilor Invictus (1,2km alergare, 5km bicicletă, 200m înot) individual

– Triatlon copiilor Invictus (1,2km alergare, 5km bicicletă, 200m înot) ștafetă

– triatlon adulți (10km alergare, 40km bicicletă, 1500m înot) individual

– triatlon adulți (10km alergare, 40km bicicletă, 1500m înot) ștafetă

– duatlon adulți (10km alergare, 40km bicicletă) individual

– duatlon adulți (10km alergare, 40km bicicletă) ștafetă

– 10 km alergare

– proba specială pentru persoane cu dizabilităţi

Ordinea probelor: alergare, ciclism, înot

 

Traseu

  • Traseu triatlonul copiilor:Startul se va da de pe faleza râului Arges. Copiii vor alerga 1,2 km si se vor întoarce în zona de tranziție de unde vor lua bicicletele și vor parcurge faleza până în Parcul Lunca Argeșului, unde vor avea două ture. La terminarea turelor se vor întoarce în zona de tranziție, vor lasă biciclete și vor pleca spre Bazinul Olimpic. După trecerea prin vestiar vor fi repartizați pe unul din culoare unde vor înota 4 lungimi de bazin (200 m). La terminarea probei vor ieși din apă și se vor îndrepta spre finish, care este amenajat în interiorul bazinului.
  • Traseu proba de alergare triatlon individual/stafeta, duatlon individual/stafeta si cros 10 km – adulti.

START din parcarea bazinului de inot, alergare pe traseele rosu, albastru, galben, mov si SOSIRE in parcarea bazinului de inot (zona de tranzit pentru concurentii de la triatlon si duatlon, finish pentru concurentii de la cros). Distanta – 10 km. Se va alerga in sensul indicat de sageti.

traseu alergare

 

  • Traseu proba de ciclism triatlon individual/stafeta, duatlon individual/stafeta – adulti.

Se iese din zona de tranzitie mergand pe langa biciclete pana la punctul indicat (la fata locului) unde concurentii vor urca pe biciclete. Se pedaleaza pe traseul galben, continuand pe traseul rosu 14 ture, dupa care se intra pe traseul albastru si se ajunge in zona de tranzitie. Participantii trebuie sa isi numere singuri turele. Se va pedala in sensul indicat de săgeti.

Traseul va fi unul tehnic, va rugam sa evitati producerea de accidente, evenimentul trebuie sa se desfasoare in spiritul fair-play. Traseul va fi delimitat cu banda colorata pentru a restrictiona accesul cetatenilor. Traseul este asfaltat asa ca recomandam biciclete de sosea. Puteti insa participa si cu biciclete MTB.

Atat participantii de la proba de trialon cat si cei de la proba de duatlon vor cobora de pe biciclete si vor intra in zona de tranzitie. Participantii de la triatlon se vor indrepta spre bazin. Participantii la duatlon se vor indrepta spre linia de finish.

traseu bicicleta

 

  • Traseu proba de inot.

Proba de inot se va desfășura în Bazinul Olimpic. Participantii de la proba de triatlon individual/stafeta se vor indrepta spre bazin, trecand prin zona vestiarelor. In vestiar veti primi un sac de plastic in care sa va lasati echipamentul de ciclism. Odata ajunsi in bazin veti fi directionati catre un culoar. Va trebui sa parcurgeti 30 de lungimi de bazin (30x50m). Dupa terminarea probei participantii vor iesi din apa si se vor indrepta catre linia de finish din interiorul bazinului.

Vă rugăm să vă aduceţi propria cască de înot. După cum ştiţi accesul în bazinele de înot este permis numai dacă purtaţi cască. Mulţumim.

 

Premiere

La finalul tuturor probelor va avea loc festivitatea de premiere. Vom premia cei mai rapizi trei baieti si cele mai rapide trei fete de la fiecare proba (clasament open) + cele ai bune trei echipe de stafeta. Premiile vor consta in diplome si produse oferite de catre sponsori.

 

Alte detalii

Taxă de participare: nu se percepe taxă de participare însă încurajăm donațiile către Asociația Invictus România.

Înscriere: aici

Eveniment Facebook: aici